Керівник Офісу президента Андрій Богдан може помінятися посадою з першим помічником президента Володимира Зеленського Сергієм Шефіром.

“Я йому постійно пропоную, що ми можемо помінятися. Він говорив – ні, але останній раз погодився. Можливо, ми поміняємося. Можливо, я буду першим помічником. Є такий план”, – сказав Богдан в ефірі “1+1”.

Андрій Богдан був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського та чиновником при екс-президенті Вікторі Януковичі. Сергій Шефір – співзасновник Студії Квартал 95.

Богдан заявив, що не переживає з приводу зняття з посади через закон про люстрацію. Заявив, що його нинішня посада не підпадає під дію закону, бо Офіс президента – не орган держвлади.

23 травня на сайті президента була розміщена петиція на звільнення Богдана. Вона зібрала більше 32 тис. підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду Володимиром Зеленським.

Андрій Богдан, який також є адвокатом олігарха Ігоря Коломойського, очолив Адміністрацію президента 21 травня. Авторка закону про люстрацію вважає, що призначення є порушенням закону.