В Україні більше вчителів, ніж потрібно, вважає Ганна Новосад і пропонує закривати сільські школи. Про це міністр освіти розповіла в ефірі каналу “1+1”.

“У нас справді є проблема, що кількість вчителів більша, ніж потрібна для того контингенту учнів, який є зараз. Безперечно, це річ дуже непопулярна, але тим вчителям, які працюють у школах в селі і учнів яких будуть возити в опорні школи, їм потрібно буде підвищувати кваліфікацію і перекваліфіковуватися”, – сказала пані Новосад.

Міністерка вважає, що закриття сільських шкіл допоможе поповнити брак коштів в бюджеті на підвищення зарплатні освітянам. 

Нагадаємо, що 29 жовтня кілька тисяч освітян з різних областей України вийшли до Верховної Ради, аби протестувати проти поправок партії “Голос” до закону про середню освіту і жебрацької зарплати. МОН пообiцяв запровадити нову систему оплати працi для вчителів до 2023 року.

За цими змінами мали скасувати  надбавки за перевірку зошитів, класне керівництво, вчені звання , – а також подовжити робочий тиждень. Однак Ганна Новосад заявила, що МОН проти 40-годинного робочого тижня для вчителів.

Читайте також:

З нового року в столиці діятимуть нові тендерні умови для замовлення послуг харчування у школах

Як працює “шведський стіл” у столичних школах: схвальні відгуки і скандальні проблеми

Київські школи перевіряють аудитори