Голова столичної Профспілки освітян Олександр Яцунь на прес-конференції заявив, що 29 жовтня 2019 року в Києві відбудеться акція протесту проти звуження прав та гарантій освітян, що запропоновані політичною партією «Голос», через подання правок до законопроекту «Про повну загальну середню освіту». Про це повідомлається на сайті «Освіта.ua».

За словами голови Профспілки рішення про проведення акції протесту було ухвалено на загальних зборах лідерів профспілкових комітетів київських закладів освіти, в яких взяли участь понад 1 тисяча організацій.

Основними вимогами освітян є збереження надбавок та доплат, можливість роботи за безстроковими трудовими договорами для працівників пенсійного віку, збереження норми про скорочений робочий час для педагогічних працівників, а також збереження можливості добровільної сертифікації для педагогічних працівників.

«Акція відбудеться біля стін Кабінету Міністрів і Верховної Ради з категоричною вимогою вилучити ці поправки до законопроекту «Про повну загальну середню освіту». У разі якщо профільний комітет і Верховна Рада не дослухається до наших законних вимог, ми залишаємо за собою право проводити страйкові дії», – наголосив голова столичної Профспілки освітян Олександр Яцунь.

Нагадаємо, Президент підписав Указ щодо покращення діяльності ФОП.

Читайте також:

Під Києвом викрали немовля: що відомо про злочин

Українські заклади освіти потрапили у рейтинг найкращих університетів Європи