Ганна Новосад заявила, що Міністерство проти поправки партії “Голос” до Закону про повну середню освіту, за яким робочий тиждень вчителів має тривати 40 годин, хоча має намір реформувати систему оплати праці. Про це освітянка заявила 29 жовтня на пресконференції в Маріуполі.

“Я б хотіла звернутися до наших педагогів і запевнити, що міністерство категорично не підтримуватиме таких новацій (40-годинний робочий тиждень)”, – заявила Ганна Новосад.

Однак система оплати праці педагогів потребує реформування, зазначила пані міністр.

“Ми виступаємо за те, щоб кількість надбавок було зменшено, але тільки за рахунок їхнього внесення в посадовий оклад, від якого буде розраховуватися все подальше зростання заробітної плати. Наприклад, надбавка за престижність, на нашу думку, має стати частиною посадового окладу вчителя”, – пояснила Новосад.

Нагадаємо, що вчора, 29 жовтня освітяни вийшли на масштабний мітинг під Верховною Радою, протестуючи проти негідної зарплати та 40-годинного робочого тижня.

Попередній склад Кабміну прийняв постанову про підвищення зарплат педагогам, проте виконання такого рішення вимагає 45 мільярдів гривень, але їх в бюджеті немає. Раніше Ганна Новосад пропонувала знайти потрібну суму за рахунок закриття малокомплектних шкіл.

Читайте також:

МОН затвердило зміни стандартів в спеціалізованих ліцеях

Україна підпише Всесвітню декларацію про безпеку шкіл: що це означає

Міняю космонавта на архієпископа: київський проспект Комарова перейменують