Укрзалізниця продовжує запускати додаткові приміські поїзди по Україні та проводить перевірки дотримання карантинних вимог на транспорті. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури України.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що з 23 червня розпочнеться курсування 27 приміських поїздів по регіональній філії «Південно-Західна залізниця». А з 24 червня відновлять свою роботу ще 23 потяги по філії «Південна залізниця».

«Ми будемо збільшувати кількість транспорту, виходячи з можливостей, але закликаємо всіх пасажирів обов’язково дотримуватися необхідних протиепідемічних вимог, зокрема, масочного режиму та дезінфекції. Перевірки дотримання цих правил на транспорті здійснюватимуться постійно», – сказав Криклій.

Перевірки дотримання карантинних норм відбулись у приміських поїздах Південно-Західної залізниці за участі виконавчого директора філії «Південно-Західна залізниця»а Артема Мироновича та директора з пасажирських перевезень Олександра Толкачов.

• Всі поїзди, що курсують столичною магістраллю, проходять посилену дезінфекцію поверхонь в оборотних депо.

• Додатковий контроль на турнікетах дозволяє провести температурний скринінг пасажирів, нагадати їм про обов’язкове носіння маски та пропонує скористатися антисептиком.

• Кожний потяг супроводжується стрільцями воєнізованої охорони, які постійно слідкують за дотриманням порядку та карантинних вимог у кожному з вагонів.

• У разі відмови пасажира виконувати їх, на найближчій станції викликається поліція і складається протокол.

Посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм також доручили при перевезенні пасажирів на міському транспорті, а також на автотранспорті приміського і міжобласного сполучення.

«Ми закликаємо пасажирів виконувати всі необхідні норми безпеки під час проїзду. Це дотримання дистанції, обов’язкове носіння маски чи респіратора. А в разі виявлення симптомів гострої респіраторної хвороби залишайтесь вдома», – додав Владислав Криклій.

Нагадаємо, в Києві проведуть масові перевірки закладів громадського харчування та транспорту

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У Святошинському районі Києва зникло світло

Мер Гамбурга прибув до Києва

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Показати ще

Дотримання карантину: в ресторанах та кафе на Хрещатику провели рейд

Поліцейські рейди: в вагонах метро контролюватимуть носіння масок