Через зростання кількості хворих на коронавірус, з 22 по 28 червня міські кафе, ресторани та громадський транспорт перевірять на дотримання протиепідемічних норм.

Про це 20 червня заявив міністр розвитку громад і територій, перший заступник керівника Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС Олексій Чернишов на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад і територій України.

Зазначається, що в ході засідання було розглянуто ситуацію щодо зростання захворюваності та необхідних термінових кроків щодо стримання поширення COVID-19 в умовах адаптивного карантину.

Як відомо, в червні в Україні встановлено нові антирекорди щодо захворюваності на COVID-19.

«В країні спостерігається тенденція до зростання кількості хворих на COVID-19. На сьогодні кількість інфікованих становить 35 825 людей. Другу добу, на жаль, фіксуємо близько тисячі нових випадків щодня, і це – результат низької соціальної відповідальності як з боку громадян, так і з боку комерційних та інших підприємств. Тож необхідно терміново провести коригування протиепідемічних заходів у бік посилення контролю», – сказав Чернишов.

Він наголосив, що відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог під час проведення масових заходів.

«Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені вже наступного тижня», – сказав міністр.

Чернишов додав, що в громадському транспорті також існує певна небезпека – «уважність та дотримання рекомендацій МОЗ в усіх без винятку громадських місцях та установах вкрай важлива. В іншому випадку на нас чекатиме ще більша кількість захворювань, а отже, посилення обмежень», – зазначив Олексій Чернишов.

Зазначається, що Укртрансбезпеці, Держпродспоживслужбі, Національній поліції буде доручено:

• посилити нагляд за дотриманням суб’єктами господарювання протиепідемічних норм,

• забезпечити здійснення заходів державного контролю за дотриманням об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринками, закладами громадського харчування правил встановлених МОЗ,

• посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм при перевезенні пасажирів міським транспортом, а також приміським залізничним транспортом та автотранспортом приміського й міжобласного сполучення.

Нагадаємо, за добу в Києві на COVID-19 захворіли 43 людини, в Україні – 681

Популярні новини зараз

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

Поліцейські затримали групу осіб за зухвалий розбійний напад на квартиру мешканця Оболоні

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Замість бюста Пушкіну на Печерську біля НТУ встановили пам’ятник Тарасу Шевченку

Показати ще

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Дотримання карантину: в ресторанах та кафе на Хрещатику провели рейд

У кафе та ресторанах Києва виявили 35 випадків COVID-19