Про це заявила на брифінгу 8 жовтня заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, інформує Хрещатик.News.

“30 вересня укладено договір про закупівлю щодо придбання апаратів ШВЛ у кількості 100 одиниць на суму 42 млн грн. Крім того, 5 жовтня МОЗ погодило другий договір на решту апаратів ШВЛ у кількості 100 одиниць. І ми сподіваємося, що найближчим часом держпідприємство  “Медичні закупівлі” укладе і підпише цей договір”, – зазначила Шаталова.

У відсутності закуплених з фонду апаратів МОЗ звинувачує лише ДП “Медичні закупівлі”:

“1 липня були повністю визначені всі медико-технічні вимоги і характеристики і надіслані до ДП “Медичні закупівлі”.  В системі “Прозоро” 16.07 через більш ніж 2 тижні після отримання медико-технічних характеристик був опублікований аукціон, який ми дізналися завдяки системі “Прозоро”.

В результаті цього аукціону були 7 учасників і 2 з цих учасників подали свої пропозиції, які відповідали технічним вимогам. Попри це ДП 5 серпня звернулося до міністерства щодо пропозицій збільшити очікувану вартість закупівлі ще на 126 млн грн. Тобто за одні і ті ж апарати ШВЛ держпідприємство хотіло отримати вдвічі більше коштів”, – виправдовується Шаталова.

Нагадаємо, в Уряді вирішили перевірити використання коштів Фонду COVID-19.    Хоча відомо, що більше половини Фонду боротьби з COVID-19 було направлено в Укравтодор.  Влітку  гроші з фонду намагалися використати на нецільові потреби: наприклад, уповноважена з прав людини Людмила Денисова просила  3,5 млн грн з COVID-фонду на новий сайт.

Як висловився киянин, якому довелося лікуватися від ковіду в держлікарнях: “Коронавірусний фонд закатали в асфальт”.

Читайте також:

Школярі підуть на осінні канікули на тиждень раніше: МОЗ

Далеко не всі хворі заражають коронавірусом здорових людей – ВООЗ

Людству загрожує нова глобальна інфекція на рівні коронавірусу