Поки світ фокусується на боротьбі з коронавірусом, назріває ще одна руйнівна загроза здоров’ю. Експерти розповіли про нову глобальну загрозу інфекційного захворювання, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт ScienceAlert.

У матеріалі незалежного наукового інтернет-видання ScienceAlert мова йде про стійкі до антибіотиків бактерії, які повільно, але впевнено захоплюють позиції. На думку вчених, бактерії можуть стати загрозою на рівні COVID-19.

Американські вчені прийшли до висновку, що близько 3 млн жителів США щорічно заражаються стійкою до антибіотиків бактеріальною інфекцією. З них приблизно 35 тис. помирають. А у світі щороку жертвами таких інфекцій стають 700 тис. осіб.

У ВООЗ заявили, що близько 10 мільйонів людей можуть помирати від стійких до антибіотиків інфекцій щороку до 2050 року.

В чому причина?

Експерти заявляють, що причиною глобальної загрози є наше безтурботне ставлення до антибіотиків, які застосовуються навіть у тваринництві, і якими ми лікуємо навіть соплі. Крім того, деякі бактерії, що виживають після атаки препаратів, стають настільки стійкими, що практично не піддаються знищенню.

Наприклад, у всьому світі 230 тис. людей помирають щороку від туберкульозу, стійкого до антибіотиків.

“На відміну від COVID-19, що виник раптово, криза супербактерії тільки загострюється. Це вже пандемія. Це вже глобальна криза, і через COVID ситуація погіршується”, – заявляє Стеффані Стратді, професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

Нагадаємо, Реальна ситуація значно гірша: Степанов про кількість хворих та вартість лікування (відео)

Читайте також:

Імунітету нема: люди, які хворіли на COVID-19, скоро знову можуть захворіти – вірусолог

Хтось приховує кількість хворих на COVID-19, за смерть нема компенсації – лікарі

Україна стала гарячою точкою другої хвилі коронавірусу в Європі – Washington Post