Переважна більшість випадків зараження коронавірусом – близько 80% – відбувається за допомогою передачі інфекції від 10-20% хворих. Про це під час трансляції у Twitter Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), заявила експертка Марія ван Керкхове, інформує Хрещатик.News із посиланням на сайт УНН.

“Не всі хворі передають інфекцію комусь ще, – зазначила Керкхове. – Згідно з оцінками, від 10% до 20% випадків відповідальні за 80% заражень”.

Це означає, що поширення коронавірусу здійснюється “вогнищами”, пояснила експерт ВООЗ. У зв’язку з цим ван Керкхове попередила про небезпеку, яку представляє передача інфекції в замкнутому просторі з великим скупченням людей, зокрема в будинках тривалого проживання громадян з ослабленим здоров’ям, в нічних клубах і в’язницях.

У свою чергу директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан в ході цієї бесіди заявив, що “більшість населення все ще залишається чутливим” до коронавірусу. За його словами, на даний момент немає даних про те, як довго будуть захищені імунітетом ті, хто вже переніс зараження коронавірусною інфекцією.

Нагадаємо, Імунітету нема: люди, які хворіли на COVID-19, скоро знову можуть захворіти – вірусолог

Читайте також:

Вже більше 5000 і найбільша кількість померлих: Україна знов б’є коронавірусний антирекорд

Україна опинилася на краю ковід-катастрофи