Росія, ймовірно, перемістить стратегічні бомбардувальники для розосередження на різних авіабазах після вибухів на “Енгельсі” та під Рязанню.

Про це йдеться у зведенні розвідки Міністерства оборони Великої Британії, пише InfoResist.

5 грудня багато відкритих джерел повідомили про вибухи на авіабазі “Енгельс” у Саратовській області Росії та на авіабазі Дягілєво біля Рязані. За повідомленнями, двох бомбардувальників Ту-95 було пошкоджено на “Енгельсі” і троє людей загинули в Дягілєво, коли вибухнув бензовоз.

Розвідка зазначає, що якщо Росія оцінює інциденти як навмисні напади, вона, напевно, розглядатиме їх як одними з найбільш стратегічно значущих провалів системи захисту з часу її вторгнення в Україну.

Авіабаза “Енгельс” знаходиться на відстані понад 600 км від українського кордону та є головною оперативною базою російської авіації далекого радіусу дії у західній частині Росії. На цій авіабазі розміщується понад 30 важких стратегічних бомбардувальників.

У британському оборонному відомстві припускають, що після вибухів російських бомбардувальників тимчасово буде переміщено для розосередження на різних авіабазах. Також не виключається серйозне покарання тим російським офіцерам, які вважатимуться відповідальними за допущення цих інцидентів.