У політв’язня Володимира Балуха, 48 років, після перебування у штрафному ізоляторі почали боліти голова і груди. Перевели до тюремної лікарні колонії №4 у місті Торжок Тверської області Росії.

 Учора відвідала його в навчально-профілактичному закладі. Почуває себе краще, набряки спали, каже його адвокатка Ольга Дінзе, 37 років. Але лікування, як і діагнозу, не поставили. Лікують заспокійливим і серцевими краплями. Більше ніяких препаратів не отримує.

До Балуха дійшла посилка з речами та їжею, яку йому надіслали родичі і волонтери.

 Їжа поки є. Частина продуктів прострочена, але йому вистачить. Володимир не їсть їжі в російських тюрмах принципово, говорить адвокат.

Європейський суд із прав людини 12 червня зобов’язав Росію помістити кримського татарина Едема Бекірова, 58 років, до лікарні.

 Це рішення стало несподіваним, але безумовно правильним у цій ситуації. Якщо слідчий не відреагує, я буду змушений знову звернутися до суду, каже адвокат Іслям Веліляєв.

Бекірова затримали у грудні 2018 року на пропускному пункті Чонгар. Звинуватили у зберіганні 10 кг вибухівки. Едем хворіє на цукровий діабет, втратив ліву ногу.