Позафракційний нардеп Андрій Деркач, під час прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна”, оприлюднив документи, що свідчать про обмін керівництва НАБУ важливою інформацією з посольством США. Ці відомості мали вплив на перебіг подій в обох країнах. Деркач також показав скріншоти листування, що містить прямі запити співробітників посольства щодо справ, у яких була зацікавлена влада США.

Ці листи були передані нардепу анонімними журналістами, що проводили розслідування. Нагадаємо, Деркач ініціював відкриття кримінальної справи про втручання українських посадовців у президентські вибори в США.

“Документи, які мені передали, свідчать, що заступник директора НАБУ Гізо Углава через свою помічницю передавав посольству США інформацію, яка впливала на хід подій в Україні та у США. НАБУ буквально зливало інформацію і координувало свої дії щодо низки резонансних справ”, – заявив нардеп.

Він запевнив, що усі документи передав до Державного бюро розслідувань і Генеральної прокуратури і тепер намагається ініціювати створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

Деркач також висловив переконання, що оприлюднені документи свідчать про підконтрольність НАБУ посольству США, а також про тиск посольства на Антикорупційне бюро впродовж 2016-2018 років.

 

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”, Верховна рада надала НАБУ і ДБР право на прослушку.

Читайте також:

НАБУ схилило суд до порушення норм процесуального права: екс-голова НКРЕКП

Внутрішня політика США негативно впливає на імідж України: Клімкін

Голова МЗС пообіцяв масштабний обмін полоненими

 

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

Мер Гамбурга прибув до Києва

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще