Сьогодні, 1 липня, КК Київавтодор відзначає 75-річний ювілей. Про це повідомляє сайт  Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Ознайомитись з публікацією про історію розбудови доріг і мостів столиці можна на сторінці КК Київавтодор у Фейсбуці.

“Як виглядали київські дороги та мости у минулому і як столичні шляхи набули сучасного вигляду? До свого 75-го річниці комунальна корпорація згадує, із чого все починалося”, – йдеться на сторінці корпорації.

Так, ви зможете дізнатись, якими дорогами їздили князі у Середньовіччя, де в Києві побудували перший міст через Дніпро, коли з`явилась центральна вулиця столиці – Хрещатик, та багато іншого.

В пресслужбі КМДА зазначили, що “Київавтодор” – правонаступниця Управління впорядкування міста. Воно було створено 1 липня 1945 року, згідно з рішенням Виконкому Київської міської Ради депутатів трудящих від 16 червня 1945 року. Головний виклик, перед яким на той час стояли дорожники, – швидко відновити місто у повоєнний час”, – йдеться в повідомленні.

  • Після завершення Другої світової війни у Києві доріг із асфальтом і бруківкою було менше половини, мости через Дніпро були розбомблені.
  • Протяжність вулично-дорожньої мережі складала близько 548 км.
  • Із моменту створення корпорації дорожники розбудували вулично-дорожню мережу більш ніж на 305%.
  • Зараз вона складає 2330 вулиць протяжністю 1667,8 км.
  • На балансі у КК «Київавтодор» 171 міст і шляхопровід, 831,5 км закритої дощової каналізації, 29 672 дощоприймальні колодязі, понад 71 000 опор освітлення та 178 тис. світлоточок.

Нагадаємо, оприлюднили архівні документи про Хрещатик

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Зіккурат над Дніпром: історія однієї незбудованої станції метро

Музею історії України у другій світовій війні передали новий експонат