Музею історії України у другій світовій війні, що в Києві, передали легковий автомобіль бійців 93-ї ОМБр. Ця машина була їх єдиним транспортним засобом. На ній підвозили припаси, вивозили поранених та виконували бойові завдання.

Передача відбувалася біля входу на територію музею. В урочистостях приймали участь члени всеукраїнського проекту Вояцький дух, учасники російсько-української війни та адміністрація музею.

BMW кольору хакі припарковане в тіні поруч із військовими БМП та БТРами. Це чотиридверний седан, по боках якого білим кольором написано “Adam trans”. У гарячу фазу війни завдяки їй вдавалося рятувати бійців та возити на фронт припаси.

Машинка прослужила своїм господарям до їх мобілізації, а потім в неї зламався двигун.

Розповів про “свого бойового товариша” її водій на позивний Адам.

– Цей автомобіль передав у 2015 році нам мій хороший друг ще з Майдана, волонтер з Миколаївщини Коба Олександр Іванович.А я на ній їздив вона пройшла бойовий шлях разом із нами. І не тільки її одну привезли, вони багато машин спеціально для фронту оборудували. Цю повністю загрузили одежею, їжею, тепловізорами. Привезли її у Водяне, а звідти ми її забрали. На ній возили поранених з передової до госпіталю. Більшість, звісно, вивозили на спеціальних машинах, але легкопоранених возили на ній. Вона завантажувалася боєприпасами, продуктами. Снайперів вивозили туди, куди їм треба”, – каже Анатолій Феліксович.

Колектив Музею подякував бійцям за передачу цінного експонату.

Україну на змаганнях Invictus Games-2020 у Гаазі представлятимуть 20 українських військових із бойовими пораненнями.