В Україні створили арт-об’єкти, присвячені звучанню різних міст. Першу скульптуру презентували у Києві.

Про це пише «Вечірній Київ».

Проєкт «Звуки міста» започаткували до 30-ї річниці Незалежності України і присвятили сімом містам і регіонам нашої держави: Києву, Харкову, Львову, Дніпру, Маріуполю, Одесі та півострову Крим.

Саме кримська інсталяція стала першою, яку презентували загалу. Це відбулося під час церемонії відкриття офісу Кримської платформи 23-го серпня: відтепер вона прикрашає двір координаційного центру.

Сам офіс розташований неподалік Верховної Ради, по вулиці Михайла Грушевського, 24/2,і поки що закритий для вільного доступу. Заступниця представника президента України в Автономній Республіці Крим Дар’я Свиридова розповіла «Вечірньому Києву», що коли офіс Кримської платформи остаточно облаштують, тут будуть проводити ознайомчі екскурсії, зокрема, з презентаціями скульптури проєкту.

«Ми плануємо розбудовувати тут культурний простір з інсталяціями саме на тематику Криму — вже маємо кілька пропозицій. Тому скульптура від проєкту „Звуки міста“ фактично стала нашою першою інсталяцією. Радіємо, що скульптура стоїть тут, на території офісу», — поділилася Дар’я Свиридова.

У чому ж особливість проєкту та цієї скульптури зокрема? Для її створення використовували асоціації відомих кримчан, пов’язані з рідним півостровом. Зокрема, своїми спогадами поділилися чемпіон світу з вищого пілотажу Тимур Фактуллін, зоологиня Юлія Іванчикова, телеведуча Маша Єфросиніна та художниця Марія Куліковська.