Українські війська встановили вогневий контроль над Антонівським мостом у Херсоні.

Про це, як

“Фокус”, в ефірі телемарафону розповів генерал-лейтенант Ігор Романенко, колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ.

За його словами, українські військові поки не оточили ЗС РФ у Херсоні, але створили велику загрозу взяття у “котел”. Своїми ударами по околицях Херсона ЗСУ демонструють свої можливості бити не лише по Антонівському мосту, а й по понтонних переправах, які противник може почати будувати. Багато солдатів РФ хочуть повернутись на батьківщину, але їх не пускають, навіть якщо закінчився військовий контракт, тому виникають внутрішні конфлікти.

“Вони бачать, що можуть залишитися в оточенні. Це оперативне оточення. За переговорами, які ведуть військові зі своїми родичами, є заяви з цього приводу. Психологічний стан у них пригнічений”, — сказав Ігор Романенко. — Можна подивитися на карту та помітити, що їхні війська знаходяться в такому анклаві на правому березі”.

Розвідка Великобританії у своєму новому звіті стверджує, що в разі руйнування Антонівського мосту російські сили в Херсоні будуть відрізані. Наразі ЗС РФ намагаються уповільнити контрнаступ захисників за допомогою артилерійських обстрілів поблизу річки Інгулець, проте ЗСУ знищують лінії поставок.