У Міжнародний день мігруючих птахів варто загадати про явища, які загрожують багатьом видам перелітних пернатих.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, з 11 тисяч видів птахів у світі, 1800 видів – перелітні. Двічі на рік під час сезонної міграції вони долають відстані до 10 тисяч кілометрів. Перелітним птахам потрібно подорожувати, щоб знайти теплі місця з достатньою кількістю їжі, щоб вивести пташенят.

«Вчені відзначають, що популяції багатьох перелітних птахів в останні роки скорочуються. Сьогодні 15% видів перелітних птахів знаходяться під загрозою зникнення», – зазначив Яловий.

Як розповів Костянтин Яловий, за прогнозами WWF, потепління може позбавити місць гніздування мільйони гусей, казарок, куликів та інших північних птахів, що сильно скоротить їх чисельність. Постраждають і хижаки – песці і сови.

Він пояснив, що головною причиною такого явища називають втрату середовища проживання уздовж міграційних шляхів. Це пов’язано зі змінами у веденні сільського господарства, кліматичними змінами та зростанням браконьєрства.

«На шляху міграції перелітних птахів – безліч країн, тому боротися з цими проблемами потрібно разом. Про захист перелітних птахів важливо пам’ятати і українцям. Адже через нашу країну проходять міграційні шляхи багатьох видів птахів, що гніздяться як на українській території, так і на півночі і сході Європи, в арктичних зонах Азії, на заході та сході Сибіру та у Казахстані», – сказав Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.