Прем’єр-міністр Володимир Гройсман хоче швидко залишити посаду, при цьому зберегти стабільність в країні.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

“Про забезпечення безперервності влади. Наш уряд, я як прем’єр-міністр, ми складаємо свої повноваження перед новообраною Верховною Радою, на її першому засіданні.

Далі ми будемо виконувати обов’язки до часу формування нового уряду. Надіюся, що це відбудеться (формування нового уряду) достатньо швидко. І хотів би, що засідання нового парламенту відбулося достатньо швидко”, – сказав він.

Гройсман додав, що діючий уряд “дуже відповідально ставиться до забезпечення стабільності в країні”.

“І виконання всіх завдань у перехідний період. Будемо забезпечувати нормальну життєдіяльність країни. Підготуємо країну до опалювального сезону, щоб не було жодних потрясінь.

Вибори – виборами, але людям потрібне тепло, світло, комфорт”, – заявив прем’єр.

Також Гройсман заявив про “нову традицію” у передачі влади.

“По кожному міністерству буде формування всіх необхідних матеріалів для наступних міністрів. Це абсолютно нова традиція. Не хлопнути дверима і піти. А зробити підготовку по кожному міністерству, напрямку. Які є досягнення, які проблеми, які є політики у сфері цього міністерства, цілі і завдання.

Щоб новий міністр, коли прийде, він отримав матеріали для повного ознайомлення зі станом справ. Маю надію, що у новому уряді міністерств буде менше. До 12 міністерств і урядовців – це оптимальна модель”, – сказав очільник Кабміну.

Оновлюється.