Президент Володимир Зеленський пояснив свої слова з телефонної розмови з американським лідером Дональдом Трампом щодо “його людини” Руслана Рябошапки, який невдовзі став генпрокурором.

Свої пояснення глава держави озвучив після зустрічі з Трампом в Нью-Йорку.

“[Рябошапка] мій товариш, так. Уся моя команда це мої люди. Це не власність моя. Я їм не наказую, що робити. Вони пройшли довгий якийсь шлях, шлях виборчої кампанії. Рябошапка не хотів бути генпрокурором, ви знаєте про це? Він хотів працювати в Офісі президента”, – сказав Зеленський.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

Приводом для цього стала телефонна розмова Трампа з Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня. Американського лідера запідозрили у тиску на українського колегу у справі сина свого потенційного конкурента на виборах 2020 у США Джо Байдена.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму розмови. У ній Трамп дійсно згадує ім’я Байдена-молодшого і нібито просить звернути увагу на його справу в Україні. На що Зеленський каже, що наступний генпрокурор (після Юрія Луценка) буде 100%-во “його людина”, і “він чи вона гляне на ситуацію”.