Це з’ясували журналісти програми “Схеми: корупція в деталях”, повідомляє Хрещатик.News.

Журналісти з’ясували, що Зеленський перебрався на державну дачу №29, на якій до 2014 року жив Ющенко, на початку липня 2020-го. Перед переїздом у заміському триповерховому будинку провели косметичний ремонт за бюджетний рахунок – 310 тис. грн.

Пресслужба Офісу Президента заявила, що гарант Конституції проживає там тимчасово, бо наприкінці червня продав свій котедж у Іванковичах, що знаходиться за 50 км від Конча-Заспи. 7 липня президент задекларував прибуток від продажу будинку у котеджному містечку “Перлина Італії” у розмірі 12 млн 114 тис. грн.

Фото: скріншот

Звісно, за законом президент має повне право користуватися державною дачею та утримувати її за бюджетний рахунок. Це право закріплено у постанові Верховної Ради 1992 року: “на період перебування на посту президента надаються заміська резиденція та службова квартира в м.Києві”. Державна дача з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням надається також голові країни й після відставки.

Ніхто б і не помітив, якби у період передвиборчої кампанії Володимир Зеленський не обіцяв віддати ті дачі діткам, під санаторії чи проводити там екскурсії.

Нагадаємо, Квартири, що роздавали Зеленський та Кличко постраждалим від вибуху на Позняках, – від ЖК, який будується в Феофанії незаконно.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пальчевський може повторити шлях перемоги Зеленського: В. Фесенко

Зеленський вручив ключі від житла у Феофанії постраждалим від вибуху на Позняках (фото, відео)