У середу 1 лютого співробітники Державного бюро розслідувань оголосили про підозру колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику.

Про це пише видання “Українська правда” із посиланням на свої обізнані джерела, повідомляє “Фокус”.

За даними журналістів, Ігореві Насалику оголосили про підозру у справі про заподіяння шкоди державі у розмірі 1,5 млрд гривень.

Як стверджує видання, ексглаву Міненергетики звинувачують у підписанні збиткових для держбюджету угод на користь компаній, пов’язаних з олігархом Дмитром Фірташем. Інших подробиць журналісти не озвучують.

Інформацію про оголошення підозри ексголові Міненергетики Ігорю Насалику також оприлюднив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко.

“Підозра у підписанні збиткових угод із Дмитром Фірташем. Сума порушень понад мільярд гривень”, — додав Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Видання “Бабель” уточнює, що йдеться про підписання збиткових угод щодо розмитнення газу до Польщі компаній, пов’язаних з олігархом Дмитром Фірташем.

На момент публікації матеріалу пресслужба Держбюро розслідувань офіційно не коментувала інформацію про оголошення підозри Ігорю Насалику.