Підозрюваний у службовій недбалості перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на допиті в прокуратурі відмовився давати показання, посилаючись на право, гарантоване Конституцією.

Про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, на яку посилається “Українська правда”.

28 січня слідство планувало допитати Поворозника щодо фактичних обставин інкримінованого йому злочину у справі про ділянку землі, виділену Апарату РНБО, на якій наразі облаштовано сквер. Проте, посилаючись на ст. 63 Конституції Украіни, підозрюваний відмовився надавати показання.

Максимець пояснює, що в такому випадку Кримінальний процесуальний кодекс зобов’язує особу, яка проводить допит, одразу його зупинити.

“Хочу наголосити, що прокуратура не виступає ні за ні проти будівництва чи скверу. Це взагалі не є предметом досудового розслідування. Розслідується виключно службовий злочин, який стосується прийняття службовою особою протиправного рішення.

Що стосується суті самого розпорядження, підписаного у травні 2019 року. У ньому, зокрема, вказано – припинити право користування земельною ділянкою апарату РНБО та включити її до земель запасу житлової та громадської забудови (що використовуються для розміщення громадських будівель і споруд та інших об’єктів загального користування).

Питання облаштування скверу на цій території столична влада активізувала лише у червні 2021 року після того, як її представники були викликані на допити по цій справі. Якщо буквально – то на третій день після допиту основного фігуранта”, – каже вона.

Сам же Поворозник поділився у Facebook фото на ганку прокуратури, заявивши, що “виконує свої процесуальні обов’язки в повній мірі” та запевнив, що “відстоюватиме інтереси киян і захищатиме сквер на Сирці”.