Служба безпеки України задокументувала закупку неякісних запчастин для потреб Укрзалізниці на понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

Постачання неякісних запчастин та обладнання створювала загрози стабільному функціонуванню залізничних перевезень.

Як вдалось встановити слідчим, організували оборудку постачання неякісних запчастин та обладнання представники комерційних структур разом з посадовцями Укрзалізниці.

«Через високий рівень зносу рухомого складу та нестачу коштів на оновлення основних засобів, зловмисники налагодили постачання запчастин та обладнання неналежної якості. Продукція, зокрема не відповідала встановленим характеристикам, була із явними ознаками попереднього використання. Частина запчастин, за версією слідства, виготовлена в кустарний спосіб, частина – викрадена з вітчизняних підприємств залізничної галузі», – розповіли в пресслужбі СБУ.

Використання неякісного обладнання призводила до системного виходу його з ладу, виникнення надзвичайних подій та зривів перевезень на Укрзалізниці.

Завдяки оборудкам до Укрзалізниці встигли поставити неякісної продукції на понад 100 мільйонів гривень.
«Значна частина коштів привласнювалась фігурантами через фірми із ознаками фіктивності», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі оперативники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Сумській області та слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора проводять у 5 регіонах України санкціоновані обшуки на структурних підрозділах АТ «Укрзалізниця» та комерційних структурах, виробничих і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів.

Нагадаємо,  екскерівник Укрзалізниці завдав збитків на 854 млн

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В НАБУ пояснили, чому проводять обшуки у службовців Укрзалізниці

Гончарук звинуватив  Укрзалізницю  в тотальній корумпованості