У службовців Укрзалізниці та представників низки приватних компаній детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на прессбужбу НАБУ.

Як пояснили в пресслужбі, службовців компанії підозрюють у зловживаннях під час госзакупівель.

«У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи #НАБУ за процесуального керівництва #САП здійснюють обшуки у службових осіб АТ «Укрзалізниця» та представників низки приватних компаній», – повідомили в пресслужбі НАБУ.

В пресслужбі НАБУ розповіли, що слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування фактів зловживань службових осіб «Укрзалізниці» при здійсненні закупівель програмного забезпечення з електронного придбання квитків сполучення «Київ-Бориспіль» (так званий «Бориспільський експрес»).

«Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2018 року. Попередня правова кваліфікація — ч.5 ст. 191 КК України», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі додали, що керівництво «Укрзалізниці» сприяє здійсненню розслідування з метою встановлення усіх обставин справи.

Нагадаємо, Мінінфраструктури хоче повернути собі Укрзалізницю

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

НАБУ підозрює у шахрайстві експосадовців зовнішньої розвідки

НАБУ підозрює ексголову СБУ у держзраді та шпигунстві