Слідчі Нацполіції України повідомили колишньому керівнику підрозділу АТ Укрзалізниці про підозру у незаконному видобуванні 340 тисяч кубічних метрів корисних копалин загальнодержавного значення, які видобували шляхом підриву родовищ. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Управління комунікації Національної поліції України.

«Поліцейські встановили, що службова недбалість посадовця спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам у сфері охорони навколишнього середовища. На території підпорядкованих підрозділів АТ «Укрзалізниця» здійснювалося видобування корисних копалин без дозвільної документації. 340 тисяч кубічних метрів нард видобули шляхом підриву родовищ», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі зазначили, що досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу Генерального прокурора у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України наразі триває.

З посиланням на санкцію статті, експосадовцю загрожує позбавленням волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі вживаються заходи щодо відшкодування збитків державі через правопорушення та обрання експосадовцю Укрзалізниці запобіжного заходу.

Нагадаємо, в НАБУ пояснили, чому проводять обшуки у службовців Укрзалізниці

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

130 мільйонів: Укрзалізниця повернула гроші за квитки, що пропали через карантин

Гончарук звинуватив  Укрзалізницю  в тотальній корумпованості