На терориста Сухроба Карімова, який 3 серпня в центрі Києва погрожував підірвати приміщення банку в БЦ “Леонардо”, чекає обрання міри запобіжного заходу судом. Скоріше за все це буде безальтернативне тримання під вартою на два місяці.  Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі каналу “Україна 24“, передає сайт Хрещатик.News

“Він буде відповідати по всій суворості закону”, – уточнив Геращенко.

За словами Геращенка, згідно статистики, після кожної заяви про той чи інший теракт у психічно неврівноважених людей, які спостерігають це по телебаченню чи у соцмережах, може також виникнути бажання здійснити подібний “подвиг”.

“Тому вони дзвонять у правоохоронні органи і повідомляють про “замінування”. У кожному такому випадку відкривається кримінальне провадження, розпочинається пошук цих людей. Відповідальність за хибну спробу мінування – до 6 років позбавлення волі. Однак судді таким людям, як правило, дають умовний строк, вважаючи, що це не дуже серйозний злочин. Я ж вважаю інакше. Якщо сотні, тисячі людей через таке мають змінювати свої плани, запізнюватись, то за таке потрібно сидіти у в’язниці”, – розповів заступник міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, що у Києві терорист захопив заручників у бінес-центрі Леонардо. Вулиця Старокиївська була перекрита через замінування авто.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також: 

Мінування ТРЦ, вокзалу та захоплення заручників: за тиждень у Києві затримали чотирьох телефонних терористів

Мінування метро: станція Вокзальна запрацювала після перевірки