За останні сім днів поліція Києва отримала 55 повідомлень про залишені без нагляду підозрілі валізи, а також 17 повідомлень – про мінування.Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

Як зазначив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, під час перевірки інформації про мінування об’єктів та будівель встановлено та затримано чотирьох осіб.

«Ми затримали мешканця столиці, 2000 року народження, за неправдиве повідомлення про замінування та захоплення заручників. Молодик зателефонував на спецлінію 102 і повідомив про закладену вибухівку у п’яти торгових центрах столиці та про захоплення 20 заручників в автобусі. Провівши перевірки приміщень та прилеглих територій, за жодною із вказаних ним адрес небезпечних предметів ми не знайшли, а інформація про захоплення заручників не підтвердилася», – розповів Андрій Євгенович.

У молодика виявили та вилучили мобільний телефон, з якого він здійснив псевдовиклики та оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що вчора ввечері, станція метро «Вокзальна» була закрита через анонімне повідомлення про замінування, людей евакуйовували.

«Вчора близько 18-ої години до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що станція метро «Вокзальна» замінована. Внаслідок дій правопорушника майже на годину робота метрополітену Святошинсько-Броварської лінії була призупинена, а на час відпрацювання місця події ми евакуювали понад 300 пасажирів. Під час огляду станції та прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин ми не виявили. Проте встановили особу, що надала поліції хибне повідомлення. Це – 26-річний мешканець Святошинського району, який пояснив свої дії тим, що нібито хотів перевірити готовність поліції до перевірки подібних повідомлень»», – додав Андрій Крищенко.

Також, на цьому тижні правоохоронці затримали двох зловмисників, які, використовуючи саморобні вибухівки здійснили кілька терактів в Києві, залякували мешканців столиці та вимагали гроші.

Нагадаємо,  СБУ затримала організаторів терактів у Києві

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Мінування метро: станція Вокзальна запрацювала після перевірки

У Києві замінували залізничний вокзал та аеропорт Жуляни