16 червня депутати комісії містобудування відмовили забудовнику в поновленні договору оренди земельних ділянок на вулиці Богдана Хмельницького, 80-б. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Київської міської ради.

В середмісті планувалось будівництво ЖК з паркінгом.

«Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати відмовили в поновленні договору оренди товариству з обмеженою відповідальністю «Молодіжний житловий комплекс «Оболонь». Йдеться про оренду земельних ділянок на вул. Богдана Хмельницького, 80-Б у Шевченківському районі площами 0,1859 га та 0,0484 га для будівництва житлового будинку з паркінгом», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що будівництво 14-поверхового ЖК межує зі сквером імені В. Чкалова. Тому місцеві мешканці виступали проти забудови в середмісті столиці, адже переконані – зелена зона після забудови перетвориться на суміжну територію.

Крім того, генплан столиці забороняє зводити в історичному центрі міста будівлі вищі за 27 метрів, а новобудова фактично мала бути удвічі вищою.

Вищеназвані факти та суспільний резонанс призвели до того, що профільна комісія Київради відмовила забудовнику в поновленні оренди відповідної земельної ділянки.

«Хочу заспокоїти мешканців Шевченківського району: місто докладе усіх зусиль, аби зберегти сквер на розі вулиць Михайла Коцюбинського і Олеся Гончара. Сьогодні наша комісія скасувала своє рішення про поновлення договору оренди землі біля Чкалівського скверу та одразу ж другим рішенням відмовила забудовнику у поновленні цього договору. Ще торік ми підтримали створення на цьому місці зеленої зони. Але вона досі не занесена до Державного земельного кадастру. Тут у нас питання до КО «Київзеленбуд». Сподіваюся, це буде виправлено найближчим часом», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань містобудування Олександр Міщенко.

На найближчому пленарному засіданні Київрада прийме остаточне рішення.

Нагадаємо, столичний суд заборонив будівництво ЖК біля музею Пирогово

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Суд заборонив скандальне будівництво ЖК біля Кирилівської церкви в Києві

ТРЦ на дорозі: на проспекті Курбаса демонтують скандальну забудову (відео)

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва сьогодні вночі стався вибух біля однієї з багатоповерхівок.

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Проходить збір для групи WASP на 2 моторних човни для виконання бойових завдань та евакуації поранених

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Показати ще