Столична прокуратура через суд заборонила будівництво біля Національного музею архітектури та побуту (Пирогово) в Києві. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Господарський суд міста Києва за заявою столичної прокуратури заборонив будівництво житлового комплексу на земельній ділянці в зоні охоронюваного ландшафту в районі Національного музею народної архітектури та побуту України», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі розповіли, що раніше прокуратура міста Києва пред’явила позов про скасування права оренди приватного товариства на комунальну земельну ділянку площею 16 га вартістю 274 млн гривень, яка знаходиться в зоні охоронюваного ландшафту в районі музею Пирогово.

Але забудовник, отримавши містобудівні умови та обмеження для житлової забудови цієї земельної ділянки, розпочав підготовчі роботи.

«У свою чергу, ухвалою господарського суду за заявою прокуратури міста Києва прийнято рішення про заборону проведення будь-яких будівельних робіт на спірній земельній ділянці», – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Зазначається, що розгляд позову прокуратури щодо цієї ділянки наразі триває.

Нагадаємо, суд заборонив скандальне будівництво ЖК біля Кирилівської церкви в Києві

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Олігархів заповідник: чому у Київраді закривають очі на забудову Труханова острова

Скандал навколо метро на Виноградар: забудовник поклав бюджетні кошти на депозит