Бійка між нардепом Іллею Кивою від «Опозиційної платформи – За життя» та ветераном війни на Сході Михайлом Майманом сталась на Печерську в ресторані «Моссо».

В Поліції повідомили, що правоохоронці встановлюють обставини інциденту за участю народного депутата.

«До поліції звернувся народний депутат із заявою про отримання тілесних ушкоджень. На місце події виїхали екіпаж патрульних та слідчо-оперативна група Печерського управління поліції», – йдеться в повідомленні.

Пресслужба Генпрокурора повідомила, що Генеральний прокурор Руслан Рябошапка відкрив провадження за фактом нанесення народним депутатом Кивою тілесних ушкоджень відвідувачу ресторану.

«У середу, 22 січня 2019 року, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка порушив провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень громадянину народним депутатом України за заявою потерпілого. Згідно із заявою, народний депутат України, перебуваючи в одному з ресторанів Києва 22 січня 2020 року, вдарив потерпілого головою в обличчя. Відповідні відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до законодавства відкрити провадження щодо народного депутата України може виключно Генеральний прокурор.

Сам Кива прокоментував бійку в ресторані у Фейсбуці. Він заявив, що на нього напали, а він тільки хотів перепросити людину, яка вела себе неадекватно, вести себе пристойно. Крім того, за словами депутата,  він і раніше отримував погрози в мережі, як до опозиційного політика.

«Заради уникнення поширення фейків і міфів, я хочу заявити про свою позицію і пролити світло на ситуацію, що склалася. Людина, який напав на мене в ресторані «Мокко», вів себе неадекватно і викрикував нецензурні слова. Я встав і підійшов до нього, нахилився з метою попросити вести себе пристойно, і він зробив удар. Цієї поведінці і вчинку раніше передували погрози в мережі, як в особистому листуванні, так і публічно! Це системні дії проти мене, як опозиційного політика, які почалися ще півроку тому. За результатом інциденту була викликана поліція і складено протокол, зняті побої», – написав Кива.

Відео бійки потрапило до мережі

 

Нагадаємо, Нардеп Кива займався у Раді пікантною роботою

Читайте також:

Свободівця затримали через бійку в Раді: Тягнибок обурений провокацією (відео)

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Показати ще

«Як у дитячому садочку»: в Раді побились слуги народу (відео)