Європейський Союз після чергової хвилі російських ракетних ударів по Україні заявив, що усі командири, виконавці та співучасники цих воєнних злочинів будуть притягнуті до відповідальності.

Про це заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано на брифінгу в Брюсселі у п’ятницю, повідомляє “Європейська правда”.

Коментуючи російську ракетну атаку у ніч на 28 квітня, Стано сказав, що Росія здійснює такі напади цілеспрямовано і на щоденній основі.

“Знову вони (росіяни. – Ред.) навмисне вдарили по цивільних у той час, як вони спали, що призвело до руйнувань і вбивств кількох невинних мирних жителів, поранення декількох (згідно з цитатою. – ЄП) людей, включно з дітьми”, – сказав речник.

За словами Стано, такі дії РФ є воєнними злочинами.

“Російські атаки проти цивільних та цивільної інфраструктури є воєнними злочинами. Командири, виконавці та співучасники не залишаться непокараними. Всіх притягнуть до відповідальності”, – пообіцяв речник зовнішньополітичної служби ЄС.

Щоб продемонструвати варварський характер російських атак, Стано показав брелок, виготовлений з уламків російської бомби вагою 500 кілограмів. За його словами, ці уламки знайшли українські діти серед руїн зруйнованої школи.