У КО «Київзеленбуд» запрошують до обговорення передпроєктних концептуальних архітектурних рішень щодо капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського.

“До 1 березня чекаємо на ваші пропозиції, зауваження та коментарі щодо концепції”, – зазначається на сайті компанії.

Як відомо, Голосіївський парк імені Максима Рильського є частиною національного природного парку «Голосіївський». І капітальний ремонт парку передбачає максимальне збереження унікального ландшафту, зелених насаджень, флори та фауни. У концепції передбачено оновлення території на загальній площі 125,7 га у кілька черг.

У компанії повідомляють, що першу чергу капремонт буде відбуватись на території, що йде від станції метро «Голосіївська». Передбачено благоустрій території навколо озера із фудкортом уздовж набережної, влаштування фонтану, створення на загальній площі 8353 кв. м. масштабного дитячого ігрового містечка зі спортивною зоною, розрахованого на різні вікові групи.

Також у наступні черги заплановано сучасний спортивний майданчик із громадськими вбиральнями та водограєм, який розташується на 5300 кв. м, оглядовий майданчик площею 80 кв. м. Для пішохідних прогулянок передбачено створити маршрут із дерев’яними містками. Для активного відпочинку планується збудувати скейт-парк. Ураховуючи велику площу парку, заплановано кілька паркувальних майданчиків для автомобілів та велосипедів, а також автопарковка з пунктами зарядки електрокарів.

Концепцією запропоновано розглянути можливість реалізації туристично привабливих інвестпроєктів – станції канатної дороги та театру на дві зали.

Комунальники повідомляють, що усі пропозиції будуть враховані при розробці безпосереднього проєкту капітального ремонту Голосіївського парку імені Максима Рильського. Надсилати їх можна до 1 березня 2020 року до офіційної сторінки КО «Київзеленбуд» у Facebook.

 

Нагадаємо, У київському парку «Супутник» облаштують поля для мініфутболу

Читайте також:

Мільйони тюльпанів, озера та поля квітів: під Києвом відкриють Добропарк

Триває реконструкція зоопарку: Кличко показав, як годують хижаків (відео)

Популярні новини зараз

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще