Вже цієї весни, а саме з 24 квітня, під Києвом можна буде побачити море з тюльпанів завдовжки в більш ніж у вісім кілометрів. На Житомирській трасі, на відстані 18 км від столиці, створили унікальний дендропарк “Добропарк”. Про це розповідає “Сьогодні” з посиланням на Ігора Добруцького, президента громадської організації Folk Ukraine.

Як повідомляється, над створенням парку, загальна площа якого дорівнює 400 футбольних полям, працювали півтора року. В дендропарку уже висадили близько 44 тисяч дерев і кущів (рослинам по 10-15 років), облаштували 13 гектарів газонів та систему поливу завдовжки в 38 кілометрів.

“Першу чергу парку ми відкриємо вже 24 квітня цього року. Тут з’явиться поле тюльпанів, помилуватися яким можна буде до 10 травня. Їх буде висаджено понад мільйон різного забарвлення – алея завдовжки 8, 5 кілометра і завширшки 1,2 метра”, – розповів Ігор Добруцький.

Крім тюльпанів у “Добропарку” планують лавандову, гортензієву і самшитову долини, а також “долина Любові” з романтичними арт-інсталяціями та квітковими композиціями у вигляді величезних сердець.
На території парку згодом з`явиться долини трав квітучих дерев, в тому числі тих, які цвітуть навесні: бузок, магнолія, сакура, декоративні яблуні, груші, сливи.

“Всього в парку ми плануємо висадити близько 10 мільйонів рослин. Це буде сучасний дендропарк з деревами, кущами, газонами та квітами. Його повне облаштування займе від 3 до 5 років. Тут з’являться парк динозаврів з макетами унікальних тварин, парк атракціонів. Плануємо відкрити майданчик для проведення фестивалів, на якій зможуть розташуватися понад 100 тисяч відвідувачів. Поруч буде кемпінг і наметове містечка, куди зможуть приїхати на відпочинок кияни і залишитися тут на 2-3 дні”, – додає Добруцький.
Зазначається, що крім рослин на території парку є 16 невеликих озер.

“Половину з них ми хочемо впорядкувати для купання, а одне з них називатиметься “озером Моне”. На ньому плаватиме величезна кількість латать, як на легендарній картині у художника. У парку ми хочемо проводити зимові фестивалі, зокрема, фестиваль новорічної ілюмінації й світлових фігур. По всій території розіб’ють велосипедні доріжки, також тут можна буде покататися на квадроциклах. У парку діятиме зона фуд-кортів, де бажаючі зможуть підкріпитися”, – запевняє Ігор Добруцький.

Цікаво, що “Добропарк” хочуть зробити заміською ботанічною резиденцією для київських студентів і школярів, які зможуть займатися селекцією рослин, живцюванням дерев і кущів, зможуть самі поливати і доглядати за рослинами.

Зазначається, що дістатися до “Добропарку” можна буде на автобусі від станції метро “Житомирська”. Вартість проїзду становитиме 8 гривень.

Вхід до парку буде платний.

“По понеділках, вівторках і середах – вхід на територію парку для школярів, студентів та пенсіонерів буде безкоштовним. В інші дні вартість квитка становитиме від 100 до 200 гривень”, – говорить Добруцький.

Нагадаємо, Голосіївський парк розширять майже на 2 гектари

Читайте також:

Бабин Яр оголосили ландшафтним заказником

Популярні новини зараз

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

У Києві поїзд збив насмерть 20-річного хлопця

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

У Києві створять ландшафтний заказник «Озеро Тягле»