Проєктом нового Генерального плану міста Києва передбачено розширення територій національного природного парку «Голосіївський» на 1,7 тис. гектарів – до 12,7 тис. гектарів у межах міста. Про це повідомив начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану міста Києва» Сергій Броневицький, інформує КМДА.

Затверджено рішення про створення 11 територій та об’єктів природно-заповідного фонду на зарезервованих територіях, загальна площа яких сягатиме майже 1,1 тис. гектарів.

«Передбачено коригування проєкту створення та уточнення меж регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», збереження Біличанського лісу та інших об’єктів», – йдеться в повідомленні.

Згідно з новим Генпланом Києва, загальна площа озеленених територій загального користування збільшиться майже на 2,3 тис. гектарів – із 5,3 до 7,6 тис. гектарів.

Зазначається, що будуть створені буферні парки площею майже 1,6 тис. гектарів, розширені Голосіївський парк культури та відпочинку ім. М. Рильського, парк «Партизанська слава», парки «Оболонь» і «Перемога». У місті з’являться нові районні парки відпочинку та спортивні парки.

Нагадаємо, Бабин Яр оголосили ландшафтним заказником

Читайте також:

У Києві створять ландшафтний заказник «Озеро Тягле»

В Києві запустили електронний реєстр парків і скверів