Кілька місяців кияни звикають до нових правил паркування. Місто умовно поділили на три зони: за паркування в центрі потрібно заплатити 35 грн/год; на прилеглих до центру вулицях – 25 грн/год; в спальних районах – 5 грн/год.

Про це пише «Великий Київ»

На сайті КМДА з’явилась петиція про те, аби плату за паркування в третій зоні скасували. Столична ж влада запевнила: плату за паркування у дворах житлових будинків стягувати не будуть.

Нововведенням також стала платна стоянка на узбіччі доріг

«І раніше було зонування, платні парковки, стягували штрафи. Цього року стався революційний прорив у сфері паркування. Ніхто в дворах та на прибудинкових територіях штрафувати не буде, виключно в межах проїзної частини вулиці або дороги», – прокоментував Євген Псьол, заступник директора КП «Київтранспарксервіс».

Водії столиці мають десять хвилин, аби сплатити за парковку свого авто. Зробити це можна, скориставшись додатком «Київ Цифровий» або звернувшись до інспектора з паркування. Проте наразі в столиці лише 25 співробітників, тому покрити всі відведені майданчики вони не в змозі.

Право безкоштовно паркуватися отримали учасники бойових дій, але система поки що працює недосконало. Інспектори не володіють інформацією про власників авто через те, що Міністерство ветеранів не передало реєстр учасників бойових дій до КМДА.