На позачерговому засіданні Верховної Ради України 30 березня депутати проголосували за звільнення Ємця І. М. з посади Міністра охорони здоров’я України. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Як голосували депутати за проєкт Постанови про звільнення Ємця І. М. з посади Міністра охорони здоров’я України (№3283) – в цілому:

За – 271
Проти – 27
Утрималось – 23
Не голосувало – 22

Рішення прийнято.

Прем`єр міністр України Денис Шмигаль пропонував призначити Міністром охорони здоров’я Степанова М. В., але депутати таке рішення не підтримали.

Поіменне голосування про проєкт Постанови про призначення Степанова М. В. Міністром охорони здоров’я України (№3284) – в цілому:

За – 217
Проти – 0
Утрималось – 91
Не голосувало – 29
Рішення не прийнято.

Також, на позачерговому засіданні 30 березня депутати прийняли закон, який дозволяє застосування незареєстрованих в Україні лікарських засобів для боротьби з COVID-19.

Зазначається, що ці ліки рекомендовані для лікування коронавірусної хвороби офіційним органом США, країн – членів Євросоюзу, Австралії, Ізраїлю, Канади та Китаю.

«Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Законом дозволено застосування незареєстрованих в Україні лікарських засобів, які рекомендовані офіційним органом Сполучених Штатів Америки, країн – членів Європейського Союзу, Великобританії, Швейцарської Конфедерації, Австралії, Ізраїлю, Канади, Китайської народної республіки, Японії для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) у відповідній країні, а також зареєстрованих лікарських засобів за показаннями, які не визначені інструкцією для медичного застосування, за умови наявності доведеної ефективності щодо лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) та/або, якщо ці лікарські засоби рекомендовані офіційним органом однієї із зазначених вище країн для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) у відповідній країні.

Відповідні зміни внесено до ст. 44 Основ законодавства України про охорону здоров’я та ч. 8 ст. 7 Закону України «Про лікарські засоби».

Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування та діє протягом трьох місяців з дня опублікування.

Популярні новини зараз

Колектив Київського пологового будинку №2 виступив на підтримку звільненого директора Сальнікова

Під завалами зруйнованої будівлі в Києві може перебувати одна людина — ДСНС

У пологовому будинку №5 перед реорганізацією вирішили провести низку ремонтів на суму понад ₴49 млн

Зеленський привітав журналістів

Показати ще

Проєкт Закону зареєстровано за №3268», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 29 березня в Верховній Раді було зареєстровано законопроєкти за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про звільнення Ємця І. М. з посади міністра охорони здоров’я України та призначення на цю посаду Степанова М. В.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Голосування за продаж землі в умовах пандемії та світової кризи – це злочин: Ігор Смешко

Як лікуватимуть хворих на COVID-19: МОЗ нарешті затвердило алгоритм надання меддопомоги