Землю випадково побачили під час моніторингу оголошень кореспонденти «КиївВлада».

Фото 1 из 5.
Фото 2 из 5.
Фото 3 из 5.
Фото 4 из 5.
Фото 5 из 5.

Ознайомитись з деталями: У Києві продають під будівництво житла ділянку біля Цирку

За даними Опендатабот земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:88:219:0006 належить ТОВ “ТРОЙ”, директор Фірстенко Юрій Олексійович (Словаччина) у 2007-2012 роках був помічником на громадських засадах нардепа Валерія Харліма від "Партії регіонів".

нардеп 6-го скликання Партії Регіонів Харлім Валерій Михайлович

Також частково власником є Олександр Шипович, що має бізнес у місті Вознесенськ Миколаївської області і також начебто мешкає в Словаччині.

ТОВ “ТРОЙ” раніше спричинила скандал, пов’язаний із забудовою частини житлового будинку в Печерському районі столиці. Тоді під час реконструкції у будівлі наростили п’ять поверхів на 10 квартир загальною площею 1863,5 кв.

Журналісти "Телеграфу" теж зацікавились подібним оголошенням, ось що їм відповіли у девелоперській компанії:

“Купівля землі у приватну власність коштує набагато дорожче за оренду, до того ж після завершення будівництва землю доведеться передавати на баланс міста. У випадку з приватною власністю на землю ми або віддаємо цю землю безкоштовно, на додачу до житла, перед тим заплативши за неї гроші, або включаємо її ціну у вартість житла, що позначається на ціні.У результаті простіше взяти ділянку під будівництво в оренду, звести житло, а потім продати квартири та повернути ділянку на баланс міста”

Раніше повідомлялось: Метро на Троєщину може не бути, адже навіть в 2025 році Подільський міст не буде повністю готовий