Доброволець, котрий приїхав зі США для допомоги Україні загинув з камерою у руках, з “кадрами останнього, найризикованішого репортажу”. Про це розповіло видання "Букви".

Раніше, про його загибель під Курдюмівкою повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Він зазначив, що на момент загибелі фотографу “навіки 59 років”. Миронюк був українцем, однак мав американське громадянство, тривалий час працював в Америці дальнобійником. В Україну повернувся коли почалася Революція Гідності 2014 року.

Миронюк не був професійним військовим або фотографом, проте його світлини бачило чимало українців. Журналіст зауважив, що часто саме до нього люди зверталися, намагаючись знайти останні фото рідних, вже загиблих бійців з передової.

"Живучи в Америці “Джон” любив фотографував красоти природи. А в Україні він відчув поклик фотографувати героїв. Він з 2014-го став одним з людей-талісманів на фронті, і віддячував фотографіями кожному солдату, якого зустрічав"

І додав, що фотограф “любив сміливців, які ризикують собою заради високих цілей”, він також радів, що може знімати у “моменти найбільших випробувань справжні обличчя справжніх героїв”.

"Він потрапляв на фронт без дозволів, тому що любив воїнів, відчував їх, і легко здобував довіру. “Джон” бував на усіх ділянках фронту, він не знав страху та втоми якщо була можливість опинитись у вирі подій".

Водночас свій останній репортаж Володимир Миронюк зробив кілька днів тому на позиції української піхоти, де ворог атакував та багато годин вів ураганний обстріл. Три дні його тіло не могли забрати через щільний обстріл.

Бутусов також зазначив, що в архіві Володимира Миронюка унікальні кадри дуже багатьох українських героїв, чудові портрети, за якими багато історій.

Володимира Миронюка провели в останню путь на Байковому кладовищі. На церемонію прощання прийшло десятки військових та цивільних, більших з яких знали його ще з часів АТО.

Фото 1 из 4.
Фото 2 из 4.
Фото 3 из 4.
Фото 4 из 4.

Вічна пам'ять загиблому добровольцю-журналісту, другу, фотографу! Співчуття рідним, близьким та всім, хто його знав!

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Голова Білоцерківського ТЦК спростував фейк про вбивство людини військкомом на Київщині

У Києві відбувся турнір на честь воїнів ССО ЗСУ

Показати ще