Науково-виробниче підприємство (НВП) «Атлон Авіа» виробляє безпілотні літальні апарати в Україні. На виставці «Зброя та безпека 2019» НВП «Атлон Авіа» представила свій новий проєкт – баражуючий боєприпас «Тихій грім» ST-35. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages.

Як повідомляється, новий боєприпас – це засіб дорозвідки и ураження цілей на великих відстанях, яки вже перебуває на завершальній стадії разробки та пройшов перший етап випровувань.

Нова зброя мобільна та легко укладається у рюкзак вагою до 15 кг, час розгортання комплексу 15-20 хвилин.

«Проєкт під назвою назвою «Тихій грім», або просто «Грім» (Silent Thunder) перебуває на завершальній стадії розробки, перший етап льотних випробувань вже завершений, до кінця року випробують систему наведення. «Тихій грім» – це засіб дорозвідки і ураження цілей на великих відстанях. Боєприпас за допомогою мультикоптера (він же виконує функцію ретранслятора) запускається вертикально з закритої позиції, ураження цілі також відбувається вертикальним пікіруванням на неї.

Корпус виконаний з композитних матеріалів (скло- та вуглеволокно). Бойова частина розташована у носовій частині, має довжину порядка 300 мм та ширину 90-100 мм. Перша у черзі на розробку термобарична БЧ (яка вже є), наступними типами будуть осклово-фугасна та кумулятивна. Плануємий радіус бойового застосування – 30 км.

Весь комплекс – а це три боєприпаси, що є одноразовими, укладається у три тактичні рюкзаки вагою до 15 кг, що дає можливість переміщатися розрахунку на необхідні позиції. Час розгортання комплексу не більше 15-20 хвилин», – йдеться в повідомленні.

Як повідомля портал “Хрещатик.news”, шоумен Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу.

Читайте також:

Німеччина пообіцяла Україні 1,5 млн. євро на медобладнання

Путін звинуватив Зеленського в неспроможності забезпечити розведення військ