Заступник міністра охорони здоров’я і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу заявив, що перший офіційно зареєстрований в Україні випадок захворювання коронавірусною інфекцією зафіксували в Чернівцях. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на «112 Україна».

Випадок зафіксували у мешканця Чернівців, який разом із дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску в Чернівецькій області.

“26 лютого чоловік повертався через румунський аеропорт. У румунському аеропорту було проведено температурний скринінг, температура у людини була нормальна. Після цього він через державний прикордонний пункт в’їзду в Україну повернувся до Чернівецької області”, – розповів Віктор Ляшко.

За словами посадовця, у Чернівецькій області чоловікові також було додатково проведено температурний скринінг, взято опитувальник на особу і також повідомлена пам’ятка про самоізоляцію. Чоловік із дружиною самоізолювалися, а через два дні з’явились нові симптоми інфекції.

“Сім’я, яка подорожувала, це були чоловік і жінка, вони самоізолювалися, і буквально через 2 дні після самоізоляції у людини з’явилися симптоми, які говорили про те, що може виникнути хвороба коронавірусної інфекції. Він за алгоритмом, який затверджений, і є на території всієї країни, по пам’ятці самоізоляції звернувся за консультацією до сімейного лікаря”, – повідомив Віктор Ляшко.

Врешті вірус підтвердили за допомогою тестування.

“Спочатку у неділю 1 березня було проведено тестування швидкими тестами на грип А і Б, після цього було проведено тестування на грип методом полімеразної ланцюгової реакції і забрано проби, які доставлені до вірусологічної лабораторії у Центр громадського здоров’я МОЗ”, – додав Ляшко.

 

Нагадаємо, У Київському метро з`явились плакати, як вберегтись від коронавірусу

Читайте також:

У Києві трьох іноземців перевіряють на коронавірус: Віктор Ляшко (відео)

Коронавірус в Україні: інфекційних хворих транспортуватимуть на санітарному гелікоптері (відео)

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У Броварах сьогодні надійшло повідомлення про нібито замінування навчальних закладів

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще