У ДСНС України заступив на цілодобове чергування санітарний вертоліт-трансформер Мі-8МТВ-1, спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на заяву Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та  «Урядовий портал».

Вертоліт-трансформер брав участь у миротворчих місіях ООН і наразі експлуатується ДСНС України за спеціальним контрактом авіакомпанією “Українські вертольоти”.

За словами Міністра, екіпаж і медперсонал гелікоптеру – це команда медиків, які пройшли спеціальну підготовку та готові працювати у найскладніших умовах.

«Ці люди працювали під час епідемії «Ебола» – виконували роботи по евакуації хворих і проводили рятувальні операції. За один рейс вертоліт може взяти 4 – 6 хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 км, тобто по всій території нашої країни», – повідомив Арсен Аваков.

Зазначається, що Мі-8МТВ-1 обладнаний ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою та спеціальним модулем, в якому фіксується капсула на час польоту.

 

 

Нагадаємо, В Олександрівській лікарні провели антикоронавірусні навчання (фото)

Читайте також:

В Борисполі прикордонники надягли службовим собакам маски від коронавірусу (фото)

Коронавірус: на 19 вокзалах облаштовані медичні пункти тимчасової ізоляції хворих