В Києві, в Олександрівській лікарні, провели показові навчання з виявлення коронавірусу.  Про це повідомляє Хрещатик.news з посилання на пресслужбу КМДА.

Участь у тренуванні взяли лікарі, рятувальники, поліція та чиновники КМДА.

За легендою навчання, до медичного закладу звернулося двоє людей, що тиждень тому повернулися до Києва з Італії, де перебували на заробітках.  У обох умовних пацієнтів виявили симптоми хвороби Covid-19. Їх одразу доправили до Олександрівської клінічної лікарні, де облаштована одна з лікувальних баз.

Фото: kiev.klichko.org

Мер Віталій Кличко відзначив, що бази для госпіталізації людей з підозрою на коронавірус облаштовані у семи столичних лікарнях, персонал яких підготовлений до різного виду епідемій.

В Києві підготували дві спеціалізованих бригади “швидких” для транспортування осіб з підозрою на коронавірус. Наразі усі машини швидкої допомоги двічі на день дезінфікують.

Фото: kiev.klichko.org

“Гарантувати, що випадків зараження на цю хворобу не буде в нашому місті, ми ніяк не можемо. Тому повинні бути готовими, аби мінімізувати можливі наслідки спалаху хвороби. А головне – надати можливим хворим максимально швидко ефективне лікування”, – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також:

Коронавірус в Україні? В Борисполі ізолювали жінку з температурою, що прилетіла з Італії

МОЗ рекомендує відмінити планові операції через коронавірус

Коронавірус: в Жулянах перевіряють температуру у пасажирів з Білорусі