Депутати від партії “Слуги народу” представили новий законопроєкт, який внесе корективи до закону «Про дорожній рух». Якщо проєкт ухвалять, складати іспити на право керування автотранспортом можна буде без обов’язкового навчання в автошколах чи на курсах водіння. Про  це повідомляє офіційний портал Верховної Ради України.

Автори проєкту вважають, що допуск до здачі теоретичного і практичного іспитів виключно лише за наявності свідоцтва про закінчення автошколи не відповідає вимогам закону.

Нардепи пропонують дозволити громадянам, які обмежені в часі чи мешкають в поселеннях без автошкіл, отримувати посвідчення водія після самостійної  підготовки.

Законопроект №2201 також передбачає, що право сідати за кермо навчальних автомобілів матимуть тільки особи, які здали і іспит на знання правил дорожнього руху.

Додамо, що Міністерство цифрової трансформації України розробляє цифрові права і техпаспорт, які позбавлять водіїв необхідності возити з собою документи. А патрульна поліція матиме змогу легко перевіряти достовірність інформації онлайн.

Читайте також:

“Схеми”: Богдан супроводжував Азарова в Росію напередодні Євромайдану

Набув чинності Закон про зміну парламентського регламента

Рада прийняла новий Закон про соцвиплати