10 вересня на пресконференції з теми: «1075-ліття від початку правління в Києві княгині Ольги учасники презентують VI Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest», який відбудеться 12 вересня за підтримки столичної влади та стартуватиме одночасно в трьох містах: Києві, Луцьку і Дніпрі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу КМДА.

Організатори зазначили, що ця масштабна мистецька подія поєднує в собі кілька важливих дат історії України-Руси: 1075-ліття від початку правління в Києві княгині Ольги, День Луцька та День Дніпра.

Зазначається, що 12 вересня з нагоди 935-річчя Луцька урочисто відкриють пам’ятник Анні Київській: “Скульптуру презентовано киянами в рамках пан’європейського проєкту «Шлях Королеви», який передбачає встановлення пам’ятників Анні Київській у ключових містах Європи на шляху до Франції”.

Кияни теж зможуть побачити церемонію відкриття пам’ятника та скверу Анни Київській у прямому ефірі та на спеціальній аудіовізуальній інсталяції на Михайлівській площі.

“Масштабною імпрезою привітають із 244-літтям і Дніпро. За ініціативи фестивалю «Anne de Kyiv Fest», Дніпровський академічний театр опери та балету відновив легендарний балет Євгена Станковича «Княгиня Ольга», який 12 вересня можна буде подивитись online на декількох web-ресурсах. Також він стане частиною аудіовізуальної інсталяції на Михайлівській площі (біля пам’ятника київській княжні). Трупа театру готувалась до виступу в Києві, але через карантинні обмеження балет продемонструють online з Дніпра на кількох загальнодоступних платформах. Завершиться святкування показом відомого фільму Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу», дубльованого українською мовою”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Києві з`явився сквер княгині Анни Київської

Читайте також:

В планах Уряду – введення червоної зони для всієї України та оголошення НС

У вересні на українців очікує найпотужніша магнітна буря року

Непростий тиждень: що чекає на знаки Зодіаку з 7 по 13 вересня 2020 року