У разі погіршення епідемічної ситуації в країні у червону зону потраплять всі регіони України. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “Бунт “червоної зони”. Чім влада відповість на саботаж карантину в регіонах”, передає сайт Хрещатик.News.

Як відомо, зараз Україна кожного дня встановлює антирекорди по кількості хворих на коронавірус, що призводить до переповнення лікарень, а в деяких медзакладах вже не вистачає місць.

“У разі погіршення епідемічної ситуації не виключено, що уряд буде змушений ввести режим “червоної зони” для всієї країни, щоб стримати зростання захворюваності. Тому що здоров’я нації – головний пріоритет уряду”, – повідомили у відомстві.

Крім того, в деяких ЗМІ з`явилась інформація, що влада збирається також продовжити карантин та ввести режим надзвичайного стану через епідситуацію.

Так, у Телегра-каналі “Шептун” пишуть: “У разі істотного погіршення епідеміологічної ситуації в країні, в уряді не виключають можливості подальшого продовження карантину і навіть введення в країні надзвичайного стану. Це негативно позначиться на малому і середньому бізнесі, які не витримають другої хвилі пандемії. Так, наприклад, медична комісія Київради вивчає можливість залучення додаткових лікарень для госпіталізації хворих COVID-19, збільшивши місця до 1,5 тис. ліжок”.

Нагадаємо, МОЗ відправило до “червоної зони” 21 район України: де введуть обмеження

Читайте також:

Нове епідемічне зонування: Які регіони потраплять до червоної зони

Ми не раби! В Чернівцях протестують проти обмежень червоної зони

Це не остання пандемія: ВООЗ закликав світ готуватись до нових спалахів