Підприємства перераховували гроші зловмисникам за нібито придбані товари та послуги. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Київської міської прокуратури.

«Київською міською прокуратурою спільно зі слідчим та оперативним управліннями ГУ ДФС у м Києві викрито та ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр, що діяв на території м. Києва, Київської та Харківської областей (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 1 ст. 205-1 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, група осіб за допомогою підконтрольних фіктивних і транзитних підприємств надавали компаніям реального сектору економіки послуги з конвертації грошових коштів, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту.

Так підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних організаторам схеми компаній нібито за придбані товари та послуги. Надалі гроші знімалися і після відрахування 10-12% передавалися замовникам незаконних послуг», – йдеться в повідомленні.

Задля утримання додаткових пільг, шахраї залучили до своїх схем підприємство для громадян з інвалідністю.

«Також з метою використання податкової пільги в розмірі 20%, організаторами злочинної схемі використовувалось підприємство об’єднання осіб з ураженням опорно-рухового апарату», – повідомили в прокуратурі.

Зазначається, що під час обшуків, у тому числі на підприємстві об’єднання осіб з ураженням опорно-рухового апарату, виявлено та вилучено гроші в національній та іноземній валюті на загальну суму близько 36 млн гривень, 72 печатки підприємств із ознаки фіктивності, чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Крім того, на рахунках підконтрольних підприємств заарештовано грошові кошти в сумі близько 2 млн гривень.

Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо,  у Києві припинили діяльність потужного конвертцентру

Читайте також:

Яким буде жовтень: синоптики дали детальний прогноз на місяць

Борщ, вишиванка та ліжникарство увійдуть до Нацпереліку культурної спадщини України

Популярні новини зараз

У Києві від інсульту загинув сміливець, що сівши в палаючу машину, врятував безліч інших на парковці

Броварський бандит “Віха” погрожував поліції зброєю — його затримали лише наступного дня

Мисливці за "шахедами" захищають небо столиці та області у свій вільний, від юридичної роботи час - ЗМІ

У Києві викрито поплічницю рф, що поширювала російську пропаганду в соцмережах

Показати ще

Лікарі навіть не можуть взяти аналізи: стан Порошенка з ковід погіршився