Працівники податкової міліції Київщини виявили та припинили у Києві незаконну діяльність конвертаційного центру. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДФС у Київської області.

За даними слідства, група людей, які надавали підприємствам незаконні послуги, підробляли документи та “відмивали” гроші.

«Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Київський області спільно з працівниками слідчого відділу поліції Печерського УП ГУ НП, виявили та припинили на території м. Києва незаконну діяльність потужного «центру мінімізації платежів у бюджет», через який було проведено операцій на суму понад 330 млн. гривень.

В рамках досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України, було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки протиправні послуги з формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку», – повідомили у ДФС.

Зазначається, що підприємства перераховували кошти за нібито придбані товари на рахунки підконтрольних зловмисникам підприємств.

«Реально діючі підприємства перераховували безготівкові грошові кошти на рахунки підконтрольних учасникам «центру мінімізації платежів у бюджет» підприємств за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (промислові та будівельні товари). У свою чергу, фігуранти передавали незаконно «проконвертовану» готівку разом з підробленими первинними документами», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки у офісах, автомобілях та по місту проживання підозрюваних, вилучили 60 печаток СГД з ознаками «транзитності» і «фіктивності», первинні бухгалтерські документи та чорнові записи, які свідчать про незаконну діяльність вказаного угрупування, а також накладено арешт на суми лімітів ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ ДПС України підприємств з ознаками фіктивності у розмірі 4,8 млн гривень.

Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, у Києві припинили діяльність «конверту» з обігом понад 230 млн

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Міжнародне шахрайство: переселенці зі Сходу легалізували тіньові кошти через криптовалюту

Екскерівники Київводфонду привласнили нерухомість на 170 млн

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Показати ще