Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2018-2019 рр. було проведено операцій на суму понад 230 млн. грн. Про це повідомляє пресслужба ДФС.

Зазначається, що було встановлено групу осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки щодо документального прикриття безтоварних операцій, формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

«Для прикриття незаконної діяльності фігуранти створили та/чи придбали низку підконтрольних підприємств, на рахунки яких підприємства реального сектору економіки перераховували кошти нібито за придбані товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги). У свою чергу фігуранти передавали клієнтам вказані кошти готівкою (за винятком 10-12% від проконвертованої суми, які слугували їм «винагородою» за послуги конвертації) разом підробленими первинними документами», – йдеться в повідомленні ДФС.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та автомобілях фігурантів, з незаконного обігу вилучено 650 тис. грн. необлікованої готівки, установчі документи, печатки та штампи підконтрольних фіктивних та транзитних підприємств, кліше з підписами, чорнові записи.

Слідство триває.

Нагадаємо, Депутата облради з подільниками затримали через вимагання грошей, насильство та викрадення людей

Читайте також:

У столиці викрили мережу борделів, які створив колишній міліціонер (відео)

Посадовці-комунальники КМДА розікрали понад 20 млн міського бюджету