СБУ викрила посадовців одного з комунальних підприємств Київської міськдержадміністрації на розкраданні понад 20 мільйонів гривень міського бюджету. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що чиновники фальсифікували розробку програмного забезпечення на мільйони гривень, виділених у межах цільової програми інформатизації «Електронна столиця».

Київська ІТ-компанія стала переможцем тендеру для інформатизації житлово-комунального обслуговування у столиці. Комерсанти у 2018 році, під виглядом нової розробки, поставили до комунального підприємства чинне програмне забезпечення. Яке насправді використовується комунальними підприємствами столиці ще з 2017 року. Створення додаткових модулів до ПЗ, згідно з умовами договору, було сфальсифіковане.

Посадовці комунального підприємства підробили документи щодо проведених приймальних випробувань та перерахували комерсантам понад 20 мільйонів гривень.

Про підозру у вчиненні злочину повідомлено директору комунального підприємства та його заступнику, а також керівнику фірми-розробника.

Нагадаємо, Фейкові акаунти і мінування: СБУ накрило потужну «ботоферму» РФ та ДНР

Читайте також:

Секретарку Держслужби морського та річкового транспорту України спіймали на хабарі

СБУ затримало старшого слідчого поліції Києва на вимаганні хабарів

Депутата облради з подільниками затримали через вимагання грошей, насильство та викрадення людей