У Києві СБУ припинила діяльність групи осіб, які організовували масову реєстрацію та подальше просування фейкових акаунтів у будь-яких сервісах інтернет. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що зловмисники надавали послуги РФ та особам, причетним до діяльності так званої ДНР.
«Акаунти потім використовувались замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу», – повідомляє пресслужба СБУ.

Також зловмисники масово поширювали деструктивну інформацію у соцмережах для дестабілізації суспільної обстановки в Україні, наприклад по «мінування». Для цього зловмисники використовували спеціальне техобладнання, яке було вилучено правоохоронцями в ході обшуку «ботоферми».

«У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності «ботоферм». Воно керувало масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо. В роботі комплексу використовувались також SIM-карти іноземних мобільних операторів зв’язку, які у більшості країн можна придбати лише за наявності паспорту або за кураторства ФСБ РФ», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Хабарі і шахрайство: СБУ затримало члена громадської ради при КМДА та його спільника

Читайте також:

НАБУ підозрює ексголову СБУ у держзраді та шпигунстві

СБУ затримало старшого слідчого поліції Києва на вимаганні хабарів